«Η δυσκολότερη σχολική χρονιά της μεταπολίτευσης»

Η παραπάνω διαπίστωση ανήκει στην Υπουργό Παιδείας. Αποκρύπτει, βέβαια, τις αιτίες της «δυσκολίας», των οποίων η ίδια είναι συνδημιουργός. Προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει «να κάνουμε υπομονή», όπως κάνει κάθε «λογικός» άνθρωπος σε κάθε δυσκολία! Άλλωστε, συνεχίζει η ίδια, «θα πάρει μέτρα», όπως: επιστροφή αποσπασμένων εκπαιδευτικών στην τάξη, «εξορθολογισμό» της διδακτικής απασχόλησης των εκπαιδευτικών, έλεγχο των αδειών τους κ.λπ. Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Πρώτο, ότι φέτος, σχολική χρονιά 1η επί Δ.Ν.Τ., αναμένεται πρωτόγνωρο χάος στη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων. Ότι αυτή η αθλιότητα, με τη «χρυσόσκονη» του «νέου σχολείου», των «καινοτομιών» και όποιας άλλης μπούρδας ή επικίνδυνης εξέλιξης, θα αποτελέσει ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΑΛΜΑ στην απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου. Τώρα αξίζει να θυμηθούμε έναν Πανεπιστημιακό από την Αργεντινή, που, σε εκδήλωση των «Αντιτετραδίων της Εκπαίδευσης», έλεγε ότι η επέμβαση του Δ.Ν.Τ. εκεί έδωσε τη χαριστική βολή στο Δημόσιο Εκπαιδευτικό σύστημα.

Δεύτερο, ότι το Υπουργείο Παιδείας θα περάσει σε μια πρωτοφανέρωτη επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς, με δυο στόχους:

Ο πρώτος είναι ο πιο ευνόητος: θέλουν να κάνουν τη Δημόσια (ακριβέστερα: ό,τι έχει απομείνει από αυτό το χαρακτήρα) εκπαίδευση όσο πιο φτηνή γίνεται, παίρνοντας πίσω ό,τι έχουν κατακτήσει οι κλάδοι των εκπαιδευτικών στη μεταπολιτευτική εποχή.

Ο δεύτερος είναι πιο ύπουλος: τους ενοχλεί ότι μεγάλος αριθμός μισθωτών επιστημόνων στο Δημόσιο και, μάλιστα, στο μηχανισμό αναπαραγωγής – πειθάρχησης της εργατικής δύναμης, σηκώνει κεφάλι, κάνει απεργίες, διαδηλώσεις, έχει Συλλόγους και ΕΛΜΕ, μεγάλες Ομοσπονδίες, μιλάει «ενοχλητικά» για την Παιδεία. Θέλουν, λοιπόν, να μας κόψουν το βήχα, να μας διαλύσουν, να μας ξαναμετατρέψουν σε μίζερα και φοβισμένα ανθρωπάκια, εργάτες στη φάμπρικα παραγωγής «bricks in the wall»! Γι αυτό «πρέπει» να μας κατασυκοφαντήσουν στο λαό, να μας «πήξουν» στον έλεγχο (βλέπε «αξιολόγηση»), να ξαναδημιουργήσουν συνθήκες στρατώνα στα σχολεία, να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι έχουμε δικαιώματα. Να ανοίξουν το δρόμο για την ολική κατάργηση της μονιμότητας και την επανασηματοδότηση της πλατεία «Κλαυθμώνος».

Δεμένο με τον παραπάνω στόχο και πάνω απ΄ όλους έχουν τον ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ, τον κύριο που έχει το Κεφάλαιο στην Παιδεία: να ελέγξουν απόλυτα προς όφελός τους την κοινωνική – πολιτική συνείδηση της νεολαίας, να κατεβάσουν όσο πιο χαμηλά γίνεται το μορφωτικό επίπεδο της πλειοψηφίας της, ώστε να εξασφαλίσουν μια όσο πιο φτηνή, πιο υποταγμένη, πιο ακίνδυνη γι΄ αυτούς εργατική δύναμη (όσο, βέβαια, μπορούν να πετύχουν κάτι τέτοιο στα πλαίσια μιας σχολικής διαδικασίας).

ΑΓΩΝΑΣ, λοιπόν, ΑΓΩΝΑΣ των εκπαιδευτικών, της νεολαίας και όλων των εργαζομένων, πρωτόγνωρος σε έκταση και ένταση, για να γίνει η χρονιά η δυσκολότερη για την κυβέρνηση και τους ομοίους της σε άλλα κόμματα, για όλο τους το σύστημα! Να γίνει χρονιά ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ! Οψόμεθα σε λίγες μέρες!


του Μάριου Μιχαηλίδη από το alfavita

1 σχόλιο:

  1. συμφωνώ εν μέρει αλλά έχω και μια απορία .Οι εκπαιδευτικοί κάνουν σε γενικές γραμμές καλά την δουλεία τους ; που δεν είναι δουλειά ,είναι λειτούργημα και είναι ικανοποιημένη από την προσπάθεια τους ;
    (να μας «πήξουν» στον έλεγχο (βλέπε «αξιολόγηση»)) και γιατί μια αξιολόγηση πρέπει οπωσδήποτε να είναι κάτι κακό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχόλιο στο περιθώριο...